Categories Blogg

Vad kan du förvänta dig av att använda en infraröd bastufilt?

Vad du kan förvänta dig av att använda en infraröd bastufilt

När du väl har kopplat in enheten och ställt in önskad tid och temperatur (Kirsch rekommenderar att du siktar på en lägre temperatur och kortare tid om du är nybörjare), kommer du gradvis börja känna att filten värms upp. Efter cirka fem minuter når du den inställda temperaturen, varefter du kan luta dig tillbaka och koppla av under den inställda tiden.

 

När jag testade min egen bastumatta – NordicHighs proffsmatta – såg jag personligen inte att jag svettades för mycket, och eftersom mattan värms upp långsamt och stadigt kändes värmen varken obehaglig eller för extrem. Med Kirschs råd i åtanke siktade jag på en lägre temperatur för mina första användningar, och ställde in enheten på 120 grader Fahrenheit i 30 minuter per cykel. session. Jag kunde öka tiden och temperaturen efter några dagars kontinuerlig användning, och så småningom varade hela den rekommenderade timmen.

 

Eftersom filten har kardborresidor behövde jag inte oroa mig för att bli instängd i den, och en gång hade jag en och en halv veckas dagliga sessioner under bältet, min M.O. var att sätta upp en timme lång TV-show och bara koppla av inne i enheten tills min tid var slut. Naturligtvis var filten fortfarande varm när jag var klar med den, så jag såg till att den svalnade helt innan jag rengjorde och förvarade den för att undvika att potentiellt skada tekniken.

 

Potentiella biverkningar

Kirsch råder nybörjare att börja med en lägre temperatur runt 120 grader och en kortare tidsram. “Jag skulle börja förstagångsanvändare vid 10 till 15 minuter vid låg temperatur och sedan gradvis bygga upp därifrån”, säger han.

 

Om värme utlöser problem som migrän, yrsel eller svindel för dig, kan Dr. Posina du håller den här borta. Dessutom, om du har ett hjärtproblem, högt blodtryck eller tar blodtrycksmedicin eller diuretika, rådgör med deras läkare innan du hoppar efter en bastufilt. “Om du är helt frisk och tror att det kan hjälpa, använd det med måtta”, säger hon.