Categories Blogg

Flyttstäda själv eller anlita städfirma

Flyttstäda själv eller anlita städfirma

Städar du själv eller anlitar du en städfirma ? Det är en berättigad fråga och inte särskilt stor om du vet vad du behöver. Många byter ju bostad ofta och kan ha vänner som hjälp dem människor att städa efter flytten .

Flyttstäd bokas smidigt online

Flyttstäd bokas smidigt hos oss efter att du fått en snabb offert direkt online, dygnet runt då det passar dig. Dessutom är vi en städfirma som har både kvalitet och miljömässiga rengöringsmedel.

Vad ingår i vår flyttstädning?

Vi är tydliga med vad som ingår i vår flyttstädning men vet också att det är viktigt att lyssna på dina önskemål. Beroende på avtal för försäljning eller hyreskontrakt kan det finnas särskilda punkter som vi vill veta mer om.

Guide till flyttstädning:

Alla ytor generellt

Alla ytor. Väggar, golv, lister, dörrar, fönster och karmar ska rengöras. För de flesta av dessa ytor kan vanliga neutrala rengöringsmedel användas. Om fönsterkarmarna är gjorda natursten bör man vara försiktig med rengöringsmedlen. Rengöringsmedel som innehåller citronsyra eller andra kemikalier kan fräta sönder stenen. Var också försiktig med trägolv och andra trädelar. I vissa fall kan det räcka med att torka av med en torr trasa istället för en fuktig trasa. Fasta inventarier som garderober behöver också rengöras både invändigt och utvändigt.

WC-Badrum

Rengör golv och väggar som i övriga rum. Tvätta anslutningar för att förhindra missfärgning på grund av mögel. Tvätta toaletter, tvättställ, badkar och annan inredning. Golvbrunnar måste rengöras noggrant och desinficeras. Rengör noggrant under och bakom badkar och tvättmaskiner.

Kökets ytor 

Köksytor bör rengöras i enlighet med detta. Väggar och golv bör också rengöras. Kök är ofta nedsmutsade med fett och taket kan också behöva rengöras. Rengör köksfläkten och alla apparater. Rengör bakom alla apparater, inklusive kylskåp, frysar och mikrovågsugnar. Spishällar och ugnar rengörs invändigt och utvändigt. Avfrosta och torka kyl och frys. Torka även alla skåpshyllor och lådor.

Fördelarna med att anlita städfirma är då:

  • Blir klart i rätt tid
  • Snabbt pris
  • Proffs utför jobbet