Design är inte bara design

Design är inte bara design

Design handlar inte bara om att få saker att se bra ut i rummet. Design är något du kan skapa själv i ditt hem och med lite research och med rätt sinnesstämning kan du skapa din alldeles egna design som matchar din stil, dina möbler och behov.

Hur du hittar rätt design för ditt hem

Att hitta den perfekta designen för ditt hem kan vara en utmaning. Här är några tips som hjälper dig:

Fundera på vilken designstil du letar efter – modern, klassisk eller något däremellan? Här kan det vara en bra idé att göra en bra och grundlig research, så att du kan välja ut den design du känner mest för.

– Tänk på vilken färgpalett som passar din befintliga inredning bäst. Här kan du återigen hitta inspiration online och hitta den färg som tilltalar dig. Välj gärna en specifik färgkombination som matchar dina möbler, väggar, bordsben och allmänna prydnadssaker.

– Mät och skissera rummet/rummet för att få en uppfattning om hur mycket möbler och andra föremål du behöver. Det beror självklart på hur mycket, eller hur lite, du vill ha. Om du har ett mindre hem, överväg mindre föremål. För många möbler och krimskrams i ett litet rum kan snabbt bli rörigt!

– Hitta inspiration i tidningar, onlineartiklar och bloggar för att hitta idéer om hur du skapar ett unikt utseende och känsla för ditt utrymme.

– Var inte rädd för att prova olika saker! Det är viktigt att experimentera med olika material, färger och texturer när man skapar en ny design.

Typer av design

De vanligaste typerna av design är inredning, industridesign och grafisk design. Inredning innebär att skapa en bekväm, funktionell och estetiskt tilltalande miljö inom ramen för en befintlig struktur. Industriell design fokuserar på hur produkterna är byggda för dagligt bruk. Grafisk design inkluderar visuell representation av idéer och koncept.

Design kan vara både en utmanande och givande upplevelse när den görs rätt. Med dessa tips som hjälper dig att hitta den perfekta designen för ditt hem kommer du garanterat att skapa något som är både vackert och funktionellt!

Ta hjälp av en designer

Om du fortfarande känner dig vilsen och osäker på hur du får ut det mesta av ditt designprojekt, överväg att anlita en professionell inredningsarkitekt. En bra inredningsarkitekt kan hjälpa dig att förverkliga dina drömmar genom att hjälpa dig hitta kreativa lösningar för varje rum i ditt hem!
 
Design behöver inte vara svårt eller överväldigande – det kan vara en rolig upplevelse som skapar ett inbjudande utrymme för dig och din familj. Med rätt tillvägagångssätt, forskning och vägledning från en professionell kan du skapa något vackert som säkert kommer att ge glädje i många år framöver. Så gå ut och börja skapa! Så nu när du har lärt dig mer om design, varför inte omsätta dina nya kunskaper i praktiken?